VD:n för Netflix: att spendera 8 miljarder dollar på tv-serier och filmer är “inte så mycket som det låter”


Att producera det rätta innehållet till en tittargrupp kostar pengar – massa pengar. Netflix spenderade massor under 2018, 8 miljarder dollar ska gå till att tillverka eget innehåll och att förnya framgångsrika tv-serier som de redan visar.

För de flesta är detta en otroligt hög siffra. För VD:n av Netflix Reed Hastings och Netflix är det långt ifrån tillräckligt.

Hastings talade från scenen på 2018 TED conference och påstod att trots den höga siffran behövdes mycket mer göras, med tanke på att Disney håller på att konkurrera mot Netflix med en ny tjänst och att Amazon också spenderar otaliga miljarder på sina tv-serier.

“Det finns så många fantastiska tv-serier på andra streamingtjänster att vi fortfarande har mycket kvar att göra,” sa Hastings när han skulle förklara varför den stora summan egentligen inte var en stor sak, för att efter att man “sprider ut det globalt är det inte så mycket som det låter”.

En blandning av både broccoli och godis

För att vara säker på att pengarna spenderas på rätt saker – alltså inte serien Marco Polo eller den senaste floppen Everything Sucks – avslöjade Hastings lite mer om hur algoritmerna bakom Netflix fungerar.

Det kommer kanske inte som någon överraskning att teknologin samlar in data om vad du tittar på för att ta fram vad de ska producera åt härnäst – istället för att titta på vad du ger serierna i betyg.

“Det som händer är att när vi betygsätter är vi mer medvetna om kvaliteten – det säger liksom mer om vilka vi vill vara,” sa Hastings. “Det är mycket lättare att ge folk vad de vill ha när man tittar på de faktiska valen som de har gjort.”

Hastings sa också att det här inte betyder att streamingtjänsten bara ska tillhandahålla okultiverade serier som bara ger tittarna den omedelbara njutningen …read more

Source:: TechRadar – All the latest technology news

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *